АКТУАЛНО: Виж кой влиза в парламента от 20-и МИР Силистра?

АКТУАЛНО: Виж кой влиза в парламента от 20-и МИР Силистра?

Регион: България Категория: Политика Публикувано: Прегледи: 4790
АКТУАЛНО: Виж кой влиза в парламента от 20-и МИР Силистра?

Резултатите към 13:30 ч. на 5.04.2021 г. при обработени 98.58% протоколи от СИК в РИК, според информацията на сайта на ЦИК, дават долу-горе ясна картина за това кой ще грабне мандатите в област Силистра.

От имащите право на глас 117 109 души са гласували 54 291, което означава, че за 1 пълен мандат от общо 4 за 20-и МИР Силистра ще са нужни около 13 572 гласа.

Справката показва, че само Коалиция "ГЕРБ-СДС" с водач на листата Тодор Тодоров - областен координатор на ПН ГЕРБ и член на Изпълнителния комитет на партията, има събрани гласове за пълен мандат - 15 138.

Втора е ПП ДПС, на която малко не им достига за пълен мандат - 13 881 гласа, но се предполага, че са достатъчни д-р Джевдет Чакъров да влезе в бъдещото Народно събрание.

Трета политическа сила в областта е Коалиция "БСП за България" с гласове, които по принцип са по-малко от 50% за пълен мандат - 6 941 гласа, но въпреки това при преразпределението на мандатите и предвид остатъка водачът на листата Вяра Емилова, родом от Силистра, в момента един от шефовете в централата на партията в София, най-вероятно ще получи мандат.

На четвърто място по резултат е ПП "Има такъв народ", чийто резултат е 6 233 гласа, и може да се окаже достатъчен за сценариста Драгомир Петров да спечели мандата. Очаква се той да влезе в бъдещия парламент от Разградско, откъдето е родом, и където също е водач, за да освободи място в Силистра.

При такова разпределение мандатът отива за втория в листата, познатия на всички Петър Димитров, родом от Силистра, чийто баща Христо Димитров бе лидер на СДС в 90-те години на миналия век, когато бе и народен представител в периода 1997-2001 г.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right