В 20-и МИР Силистра гласуваме в 230 секции, в 176 от тях - машинно

В 20-и МИР Силистра гласуваме в 230 секции, в 176 от тях - машинно

Регион: Силистра Категория: Политика Публикувано: Прегледи: 533
В 20-и МИР Силистра гласуваме в 230 секции, в 176 от тях - машинно

На пресконференция в РИК Силистра бяха представени цифри и факти относно парламентарните избори на 4 април т.г. - избор на 45-то НС. Според БНР, "230 са секциите, в които ще гласуват гражданите на Силистренска област, като общият брой на избирателите е 117 109 души (пристигналите бюлетини са около 120 хиляди), чието раздаване предстои в петък, както в ход е снабдяването с машините за гласуване в секции над 300 избиратели по списък (общо 176).

Силистренци ще избират 130 народни представители от 30 регистрирани партии и коалиции. До момента в Районната избирателна комисия в Силистра имат информация за образуване на три мобилни секции в община Силистра - две в МБАЛ Силистра и една в Дуловска община.

Въпреки напрежението в публичното пространство, зам.-председателят на РИК Галина Павлова смята, че протоколите, които ще се попълват, не са толкова страшни: "Единственото, което може би ще бъде малко по-трудно на комисиите, това е отразяването на преференциите". Регистрирани са много промени в секционните избирателни комисии, заради Covid-19.

В изборната нощ протоколите ще се предават в спортния салон на Средно училище "Никола Й. Вапцаров", където условията ще позволят спазване на противоепидемичните мерки".

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right