Старт на укрепителните дейности на блок Възход -1" бе даден вчера в Тутракан

Старт на укрепителните дейности на блок Възход -1" бе даден вчера в Тутракан

Регион: Тутракан Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 401
Старт на укрепителните дейности на блок Възход -1" бе даден вчера в Тутракан

След приключване на всички обществени поръчки - за изпълнител, строителен и инвеститорски контрол без последващи обжалвания, бе поставено началото на изпълнението на дейностите, така очаквани от живеещите в блока.

Ще бъде извършен авариен ремонт на канализацията и благоустрояването около блока и аварийно заздравяване на земната основа. Планираната продължителност на строително-монтажните работи е 6 месеца и те ще се извършват от "Строител" ООД, гр. Русе.

image

Припомняме, че за проблема с потъващия и наклонен блок бе алармирано през миналото лято. Тогава, лично директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов посети Тутракан и направи оглед на блока със специалисти от "Геозащита" - Плевен. След съответните проучвания, при които е установено, че няма свлачищни процеси, а потъването е от повредена канализация за отпадни води, Община Тутракан кандидатства пред Междуведомствената комисия по бедствия и аварии за финансиране за укрепването на жилищния блок. Проектът бе одобрен и финансиран със 740 000 лева.

Калина ГРЪНЧАРОВА

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right