Тутракан - свободна икономическа зона

Тутракан - свободна икономическа зона

Регион: Тутракан Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 289
Тутракан - свободна икономическа зона

На завършилото днес редовно заседание на Общински съвет-Тутракан е прието решение за обявяване на град Тутракан и общината за свободна икономическа зона.

Концепцията е подготвена от проф. Димитър Тадаръков, който лично я представи пред общинските съветници и обяви, че я дарява на Общината, а също и, че ще съдейства за нейното осъществяване.

Така Тутракан вече е вторият град в България след Благоевград и първи в Североизточна България като свободна икономическа зона.

image

За приетото решение съветниците бяха поздравени от доц.д-р Джевдет Чакъров, кандидат за народен представител.

В останалата част от заседанието бяха приети отчет за изпълнението на Общинската програма за управление на отпадъците през 2020 г. и предложенията за предоставяне за безвъзмездно ползване на четири общински жилища на Общинската болница, както и на помещение във връзка създаването на мобилен Общински център за консултантски услуги към Национална служба за съвети в земеделието.

Зам.-кметът Людмил Узунов е определен за представител на Община Тутракан в Общото събрание на съдружниците на "Водоснабдяване и канализация" - Силистра.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right