В Силистра изграждат болничен корпус от фургони за пациенти с COVID-19

В Силистра изграждат болничен корпус от фургони за пациенти с COVID-19

Регион: Силистра Категория: Здраве, Общество Публикувано: Прегледи: 1450
В Силистра изграждат болничен корпус от фургони за пациенти с COVID-19

Въпреки разкритите допълнителни легла в болницата, местата на стигат

Ръст на заразените с COVID-19 в Силистра. Те вече са над 880 на 100 000. Всички легла за лечение на болни с коронавирус в силистренската болница са заети. Въпреки разкритите допълнителни места, леглата на стигат. Това наложи изграждането на болничен корпус от фургони, които ще бъдат за обособено външно COVID отделение.

Очаква се до около две седмици първите 50 пациенти да бъдат приети в него. Всички помещения ще бъдат снабдени с необходимите животоподдържащи и животоспасяващи системи.

"Това е нов COVID корпус от модулен тип, който може да бъде изграден много по-бързо от конвенционалния метод, сглобен и пригоден за нуждите на една епидемична обстановка. Във всеки фургон ще има кислород. Ще има и три реанимационни стаи", заяви директорът на МБАЛ Силистра д-р Васил Славов.

"Сестринският пост ще има постоянна видеонаблюдение със звукова връзка с всеки от пациентите", посочи Светлин Стоянов, който е инженер на обекта.

Всички отделения на силистренската болница са препълнени, а капацитетът й е над 300 легла. Най-динамична е ситуацията в Спешното отделение. Там понякога се налагало пациентите да изчакват прием и по двама на легло, а екипите на Бърза помощ водят по 30 болни на ден.

"Натовареността е двойно по-висока. Основно повикванията са за COVID-19 и то за хора, които са с влошено състояние", коментира д-р Енчо Василев - директор ЦСМП-Силистра.

Според ръководството на силистренската болница модулният корпус е най-бързият метод за лечение на повече хора в епидемична обстановка. "Може да осигурим много бързо голям брой легла, които да бъдат оборудвани и да бъдат обслужвани по най-добрия начин", каза д-р Васил Славов.

Очаква се новото отделение да бъде готово до средата на април.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
FOODMARK Delivery Sticky