Тодор Тодоров в Тутракан: Нулев контакт с администрацията и опростяване на процедурите ще стимулират бизнеса

Тодор Тодоров в Тутракан: Нулев контакт с администрацията и опростяване на процедурите ще стимулират бизнеса

Регион: Тутракан Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 875
Тодор Тодоров в Тутракан: Нулев контакт с администрацията и опростяване на процедурите ще стимулират бизнеса

Прякото общуване с администрацията е нежелано за гражданите и бизнеса, за това от ГЕРБ залагаме в програмата си нулев контакт с администрацията на живо и електронно управление на процесите като част от

лесненията за бизнеса. Това каза водачът на ГЕРБ-Силистра на среща в Тутракан с най-големия инвеститор в общината Стив Хараламбиев, кмета д-р Димитър Стефанов и кандидата за депутат д-р Тошко Цаков.

Хараламбиев е собственик на частния индустриален парк в града. В него се помещават няколко фирми, които са световни производители на паркинг системи и различни компоненти. Те изнасят до всяка точка на света. Хараламбиев осигурява условия за работа на над 450 души, подкрепя различни културни и дарителски инициативи в родния си град Тутракан.

"Радвам се, че срещам човек-визионер, с мащабни планове и силна увереност в потенциала на региона ни", каза Тодоров. На срещата бяха обсъдени плановете на държавата за целево финансиране на индустриални паркове и какви ще са конкретните ангажименти, които правителството ще изпълнява.

Хараламбиев разказа, че пречки в работата му се явяват административни изисквания, които според него излишно забавят иначе добри инвестиционни проекти и е необходимо да бъдат опростени.

Тодоров обясни, че се предвижда преразглеждане на някои остарели изисквания и въвеждане на улеснения за инвеститорите, подкрепа при изграждане на индустриална инфраструктура и др. "Смятам, че процедурите трябва да се спазват, но да са опростени и да не спъват намеренията на бизнесите, които ще осигурят работни места и икономически растеж", коментира Тодоров.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right