Силистренец ръководи изследователска група в Австрия

Силистренец ръководи изследователска група в Австрия

Регион: Силистра Категория: Общество, Технологии Публикувано: Прегледи: 1589
Силистренец ръководи изследователска група в Австрия

Проф. д-р Венцислав Вълев, който е родом от Силистра, е преподавател по физика в Университета в Бат в Австрия и е изследовател в Британското кралско научно дружество, научаваме от сайта на БНТ. Той ръководи изследователска група, която чрез експерименти с лазери и мета-материали се стреми да разкрива нови физични свойства и да проверява теоретични хипотези.

Какво представляват метаматериалите? В началото на 2019 г. неговият екип потвърждава експериментално ефект, предсказан теоретично преди 40 години от проф. Дейвид Андрюз. Разказът му във видеото е "стиймпънк технологиите" и други малко познати на широката аудитория научни дейности. И още: мит ли е създаването на "мантия невидимка"?

Вълев бе виртуален участник в предаването 100% будни на националнрата телевизия, където сподели, че преди 30 години се е преместил по семейни причи във Франция, където е учил, после е продължил образованието си в "Харвард", после в Нидерландия, бил е и в "Кеймбридж". Работил е половин година и в Университет "Ла Сапиенца" в Рим, Италия.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари