НЕВХИС МУСТАФА: ДПС е едно огромно сплотено семейство

НЕВХИС МУСТАФА: ДПС е едно огромно сплотено семейство

Регион: Дулово Категория: Общество,Политика Публикувано: Прегледи: 4202
НЕВХИС МУСТАФА: ДПС е едно огромно сплотено семейство

© ДРЪСТЪР МЕДИЯ

Изображението е защитен обект съгласно ЗАПСП. Използването му без разрешение на автора е забранено!

"Бях на 16 години, когато направих своя избор за професия и политическа принадлежност. Допадна ми идеята за заедност и сплотеност, която изповядва ДПС, защото вярвам, че само с обединени усилия може да се направи промяна, в каквото и където и да е. ДПС сплотява и обединява, как да Ви кажа като едно голямо семейство сме. Много сме различни в това семейство - има по-буйни, по-умни, не чак толкова добри, много сме различни, но осъзнати, че сме едно семейство. Вярвам в тази идея. Някои ни обвиняват, че се хиперболизира с тази идея, но за да ни разберат, за да повярват в нашата идея трябва да влязат в нашите обувки. С хората и за хората е личната ми кауза. Обичам да работя за хората, да съм с тях и сред тях, така се чувствам пълноценна и значима", започна убедително своя разказ моята събеседничка от Дулово, малко след като стана ясно кандидат депутатската листа на политическа партия ДПС в 20 МИР-Силистра, в надпреварата за 45-то Народно събрание. Водач на листата е един от сериозните и утвърдени имена на Движението - доц. д-р Джевдет Чакъров.

image

Невхис Лютфи Мустафа е сред младите и амбициозни лица на ДПС в Дулово, област Силистра. Живее и работи в Дулово. Председател е на Общинския съвет в града от квотата на политическа партия ДПС. Тя е първата жена на този пост в историята на общината. 42 годишната общественичка се ползва с уважение и симпатии от съгражданите си. Като привилегия и голяма отговорност приема всички предизвикателства, които й поднася живота. Дълги години работи в частния сектор. Познава добре проблемите на района, както на бизнеса така и в обществения сектор. Втори мандат е начело на областната женска организация на ДПС. По професия е строителен инженер. Омъжена. Майка на две прекрасни момчета-Мерт на 14 години и Емир на 8. Обожава времето прекарано със семейството. Любимите им моменти са тези в планината. Определя себе си, като жена, която взима правилните решения и отговори (намигва закачливо). Всичките й усилия са Дулово, където растат нейните деца да има облик, който да радва и прави щастливи всички нейни жители -малки и големи.

image

За себе си казва, че не се приема за политик, но се вълнува от политика и управление, защото знае, че само с добри управленски решения може да се облагороди всяко населено място и то да стане по-добро място за живеене, каквото заслужават жителите му. Вярва в себе си като майка, която знае как да промени света около себе си. Казва, че с каквото се захване, се раздава, за да постигне подреденост и красота около себе си. Колкото и на моменти да изглежда с по-буен нрав, признава, че и толкова е чувствителна и емоционална-може нещо много мъничко да я разплаче или разчувства. Социално- справедлива, казват за нея близките й, която се бие еднакво както за правата на онеправданите, така и за своите. Щастлива е, когато вижда все повече и повече усмихнати и доволни хора. Осъзнала е, житейската истина, че всеки камък си тежи на мястото. "Мисля, че на този етап ще съм по необходима и полезна на местна почва. Лудогорието и Добруджа имат нужда от общи усилия, поединично няма как да се получат нещата. А във времена където информацията е сведена до бутон в смарт-устройствата ни, не е задължително да сме в Народното събрание за да ни се чуе гласът", добавя Невхис.

image

Не обича думата избиратели. Приема ги като съидейници и съмишленици, които заслужават да чуват само истината и да не бъдат лъгани с празни обещания. Вярва, в потенциала на избирателя и го уважава, като част от отбора, в който всеки си знае мястото и ролята.

Не е от хората, които обичат да се крият и да се оправдават с липса на време или демонстрират прекалено голяма заетост като оправдание. Телефонът й непрекъснато звъни. Уточнява, че това е така от 2007 година насам. Намира време да отговори на всеки-познат или непознат. Изслушва ги внимателно без да показва отегчение и винаги има план за разрешение на проблема, дори и да е частичен.

image

В свободното си време място има за семейство, книги, приятели, пътувания. Сред любимите й дейности е времето прекарано в градината, в двора на семейната им къща. "Много съм шарена, но истината, е че съм голям работохолик.. Обичам срещите с гражданите - те са и моите клиенти, те са част от моето семейство. Сега като се замисля, нямам клиент с когото, за когото съм работила и да сме се разделили скарани. Оставаме си много близки. Мисля, че това се дължи на това, че взимам правилните отговори и решения и се водя от интуицията, която не ме подвежда", категорична е Невхис Мустафа, чийто любим израз е "Аз мога" .

image

Най-голямо удоволствие изпитва от това да вижда "полета на хората", които ежедневно правят добрини и това ги извисява като Ангели в иначе наситеното с агресия и пошлост ежедневие. Цени и често си припомня заръката на майка си-независимо от това какво преживява и какво й се случва да бъде себе си и да не спира да вярва в нещата, които правят нещата стойности и полезни за всички.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right