ИЗВЪНРЕДНО: Връщат тежките мерки в цялата страна

ИЗВЪНРЕДНО: Връщат тежките мерки в цялата страна

Регион: България Категория: Здраве Публикувано: Прегледи: 2038
ИЗВЪНРЕДНО: Връщат тежките мерки в цялата страна

Връщат сериозните мерки за борба с пандемията в цялата страна от понеделник. Това обявиха здравните власти на седмичния брифинг в Министерския съвет.

Мерките ще останат в сила десет дни и идват на фона на хилядите нови случаи на COVID-19 на дневна база и рекордния брой хоспитализирани в болниците в цялата страна.

"Ситуацията в страната за последните 2-3 седмици - продължават да се увеличават случаите на пациентите в лечебните заведения, както и положителните проби. Всичко това ни мотивира да предприемем ограничителни мерки за цялата страна, които да бъдат въведени от понеделник и да бъдат с продължителност десет дни", посочи здравният министър проф. Костадин Ангелов.

- Преустановяват се посещенията във всички заведения за хранене и развлечения. Допускат се само доставки или вземане на храна за дома или офиса.

- Всички юридически или физически лица, които са собственици или управляват обекти - места за хранене в хотелите, следва да организират дейността си по начин, който осигурява изхранването на гостите по стаите;

- Преустановяват се посещенията в игралните зали и казината;

- Преустановяват се посещенията във всички търговски обекти, предлагащи нехранителни стоки. Изключения се допускат за обектите, предлагащи хранителни стоки, представляващи магазини тип супермаркет или хипермаркет.

- фитнес центрове и зали за групови занимания

- всички културни мероприятия - кина, музеи и и др.

- екскурзии, групови туристически пътувания;

- масови обществени мероприятия на открито;

- учебни занятия в училища и центрове за личностно развитие;

- учебния процес в университетите, с изключения;

- посещенията в детските градини

Очаквайте подробности!

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
FOODMARK Delivery Sticky