ТОДОР ТОДОРОВ: Отправям апел към всички от административните структури в града - ако здравето ви позволява, дарете кръв

ТОДОР ТОДОРОВ: Отправям апел към всички от административните структури в града - ако здравето ви позволява, дарете кръв

Регион: Силистра Категория: Здраве Публикувано: Прегледи: 3255
ТОДОР ТОДОРОВ: Отправям апел към всички от административните структури в града - ако здравето ви позволява, дарете кръв

Екипът на областна дирекция "Земеделие" в Силистра дари кръв в центъра по Трансфузионна хематология към "МБАЛ-Силистра". Иницативата е организирана от екипа на дирекцията и бе подкрепена от ГЕРБ-Силистра, информира техния прессцентър.

"Отправям апела си към всички служители на административни структури, чието здравословно състояние позволява - дарете кръв!

Изказвам адмирациите си към екипа на Областната дирекция по земеделие! По собствена инициатива те даряват кръв в центъра по трансфузионна хематология към "МБАЛ-Силистра"", каза водачът на листата на ГЕРБ-Силистра Тодор Тодоров. Той лично благодари на даряващите и на екипа на болницата.

Директорът на МБАЛ-Силистра Васил Славов обясни, че в болничните заведения нуждата от кръв е целогодишна, а наличностите - под минимума. "Моментът е много особен. Попаднахме в ситуация, в която кръводарителите са малко, а няма къде и как да организираме акции по кръводаряване. Инициативата ви е навременна, има голяма нужда от кръводарители. Вашето предложение дойде изненадващо, но ни зарадва много", добави Славов.

"Предвид усложнената епидемиологична обстановка, от Областната дирекция по земеделие, решихме да допринесем за тази инициатива, да подкрепим населението и болницата. Благодарна съм на колегите, че откликнаха и показаха единност с благородната си постъпка", каза Гинка Катева, директор на Областна дирекция "Земеделие" в Силистра. Тя обясни, че инициативата по кръводаряване от екипа й, ще се проведе в два поредни дни.

"В настоящия момент тази подкрепа е особено важна. Плановият пример е спрян, а кръвта в един момент ще се изчерпи. Рядко се случва някой да изяви желание да ни помогне по този начин",коментира д-р Антоанета Панайотова, началник на отделението по Трансфузионна хематология към "МБАЛ-Силистра" .

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right