Въпреки пандемията - кукерски игри за Сирни заговезни в Добруджа

Въпреки пандемията - кукерски игри за Сирни заговезни в Добруджа

Регион: Силистра,Тутракан Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 1138
Въпреки пандемията - кукерски игри за Сирни заговезни в Добруджа

В условия на противоепидемични мерки дни преди големия народен празник Сирница (Сирни Заговезни, Прошка) кукери от читалището в Старо село прогониха злото от сградата на община Тутракан, а деца от група "Смехорани" от ДГ "Иглика" играха за здраве пред сградата на община Силистра.

Междувременно продължава записването в НЧ "Пробуда" Калипетрово за 15-ото издание - тази година по снимки и изпратени видеоклипове и анотации на съставите, пожелали да станат част от традицията (засега има изпратени заявки от 7 кандидати от цялата страна).

В деня на празника кукерската дружина на селото ще обиколи улиците, за да изиграе свое вездесъщ оздравителен атрактивен танц, но няма да има кукерско хоро на мегдана, както в предишни години. Вероятно по подобен начин маскирани младежи ще отбележат празника и в други населени места.

image

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ



Коментари
left
right