В Тутракан - венци и цветя на признателност в памет на загиналите, вечерта - без тържествена заря-проверка

В Тутракан - венци и цветя на признателност в памет на загиналите, вечерта - без тържествена заря-проверка

Регион: Тутракан Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 547
В Тутракан - венци и цветя на признателност в памет на загиналите,  вечерта - без тържествена заря-проверка

Нетрадиционно ще премине честването на Националния празник в Тутракан - без тържествена заря-проверка, която всяка година събира десетки граждани в парк "Христо Ботев". Причината - необходимостта от спазване на противоепидемичните мерки във време на пандемия.

В предобедните часове на 3 март, пред паметниците на Христо Ботев в едноименния парк, венци и цветя на признателност бяха поднесени от Община Тутракан, Общински съвет, МИГ "Тутракан - Сливо поле", БСП, ВМРО, ГЕРБ и граждани.

image

Представители на Исторически музей, СУ "Йордан Йовков" и СУ "Христо Ботев" поднесоха венци пред паметниците на Васил Левски, Христо Ботев, Панайот Хитов и Таньо войвода в крайдунавския град.

Полагането на венците навсякъде бе заснето, а оформен клип включващ и поздравление от кмета д-р Димитър Стефанов, бе качен на страницата на Община Тутракан във Фейсбук. Така тутраканци по целия свят можеха за кратко да бъдат на празника у дома - в Тутракан.

image

В предходните дни, националният празник присъства в работата на образователни и културни институции.

В читалнята на "Детски отдел" на библиотеката се проведе урок по родолюбие с четвъртокласници от СУ "Йордан Йовков". Учениците рецитираха стихове за Освобождението, подготвиха постери на тема "Паметниците на България" и "Борци за национално освобождение".

image

Първокласниците от СУ "Христо Ботев" проведоха шествие до паметника на Левски и под знамената пяха патриотични песни, рецитираха стихове, поднесоха венци и почетоха паметта на загиналите с едноминутно мълчание.

И още - на 3 март експозициите на Исторически музей, Етнографски музей "Дунавски риболов и лодкостроене" и Архитектурен комплекс "Рибарска махала" са отворени за посетители до 16:00 часа, с безплатен вход.

image

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right