Кислородна станция на стойност 300 000 лева ще бъде изградена в силистренската болница

Кислородна станция на стойност 300 000 лева ще бъде изградена в силистренската болница

Регион: Силистра Категория: Здраве Публикувано: Прегледи: 6015
Кислородна станция на стойност 300 000 лева ще бъде изградена в силистренската болница

Днес пред медиите в Силистра се проведе пресконференция на изпълнителния директор на МБАЛ Силистра - д-р Васил Славов и областния координатор на ПП ГЕРБ Тодор Тодоров.

Д-р Славов обяви новината, че благодарение на съдействие от страна на правителството на Бойко Борисов започва изграждане на кислородна станция в болницата на стойност 300 000 лева.

"Без кислород за няколко часа буквално щяха да умират хора, това напрежение е денонощно, а нуждите ни са от 2 000 бутилки на месец" подчерта д-р Славов.

С ускорени темпове в момента в двора на болницата се изгражда изцяло нов ковид корпус на площ 500 кв. метра с 50 легла, който ще бъде завършен до седмици.

Готово е и новото отделение за инвазивна кардиология, което ще позволи на болницата да работи по нова здравна пътека, а с икономиите от 50 000 лева на месец от закупуването на кислородни бутилки д-р Славов разчита сериозно да стабилизира финансите на болницата.

"В рамките на 4 години 8 милиона са влезли в МБАЛ-Силистра. Да се надяваме, че при следващ наш мандат тези средства ще бъдат удвоени или даже утроени. Знаете, че здравеопазването в област Силистра е мой личен приоритет" заяви в Тодоров.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари