През февруари - бум на двойки близнаци, родени в Тутраканската болница

През февруари - бум на двойки близнаци, родени в Тутраканската болница

Регион: Тутракан Категория: Здраве Публикувано: Прегледи: 2922
През февруари - бум на двойки близнаци, родени в Тутраканската болница

4 двойки близнаци са родени през последните дни на м.февруари в Родилно отделение на МБАЛ-Тутракан, информира неговият началник д-р Любомир Бойчев. Всички деца са родени с цезарово сечение, те са доносени, с нормални килограми и не са в кувьози.

"Това е наистина чудесно събитие за нас - каза още д-р Бойчев. - Цезаровото сечение използваме най-вече заради асистираната репродукция."

На 17 февруари две момиченца носят радост на семейство от гр. Търговище, на 19 февруари - момиче и момче ощастливяват родители от гр. Русе, а на 23 февруари се раждат две двойки близнаци. Майка от гр. Русе се радва на две момиченца, а майка от тутраканското село Цар Самуил - на момче и момиче. Същият ден е проведено и още едно раждане - момченце носи щастие на родилка от гр. Добрич.

Всички новородени деца са заченати по метода ин витро в МЦ "Св. Иван Рилски" в Тутракан.

Статистиката сочи още, че през м. февруари т.г. тук са родени 40 бебета от 36 раждания.

До края на месеца се очакват и още раждания.

През последните години в Родилно отделение МБАЛ-Тутракан се раждат най-много деца в област Силистра. То е предпочитано от жени от цяла България.

Екипът е напълно обезпечен с акушеро-гинеколози, има и специализант. Задължително, ще отбележим, че своят професионализъм тук са доказали д-р Любомир Бойчев, д-р Богомил Бойчев, д-р Деян Малчев, д-р Павел Ангелов, а в момента специализира д-р Лилия Бойчева.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
FOODMARK Delivery Sticky