Нов свещеник в храма в Главиница, досегашният отиде на служба в Разград

Нов свещеник в храма в Главиница, досегашният отиде на служба в Разград

Регион: Главиница Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 591
Нов свещеник в храма в Главиница, досегашният отиде на служба в Разград

На първата си за месец февруари неделна литургия християните от град Главиница изказаха искрена благодарност на отец Васил като свещеник, общественик, благодетел и личност, който отива да служи в Разградската енория - тя също е част от Русенска епархия, научаваме от публикация в профила във Фейсбук на Диана Карачорова, серкетар на НЧ " "Христо Ботев" в града. Разбираме също, че новият ни духовен водач в енорията е отец Михаил Михайлов, който отговаря и за други църкви в района, включително в своето село Шуменци. Той подготвя празника и за 150-ата година на храма в село Варненци, който предстои през 2021 г.

От името на миряните на свещеника бе подарена картина, нарисувана от местния художник Малина Николова. В специалния благодарстве адрес се казва: "Ние, християните от гр. Главиница, високо оценяваме всичко, което сторихте за нас през годините, прекарани в нашия град, като покровител и пазител на християнската вяра. Вие сте от хората, които са пример за разбиране, милосърдие и човешка солидарност, вдъхвахте оптимизъм, че от всяка невъзможна ситуация има изход, стига всички заедно да поискаме да го намерим. Желаем Ви добро здраве, силен дух и хубави мигове в бъдещите Ви начинания по пътя Ви на светъл чове, обречен на служба на Господ Бог. Надяваме се, че и в бъдеще ще можем да разчитаме на Вашето приятелство и подкрепа. Винаги ще сте добре дошъл в Главиница, а вратите на църквата "Св. вмк. Димитрий Солунски", както и сърцата на миряните, винаги ще бъдат отворени за Вас. Една от най-великите тайни на живота е, че единственото, което си заслужава да бъде правено е това, което правим за другите. За достойнството и морала Ви благодарим от сърце!".

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right