Политическо раздвижване в област Силистра

Политическо раздвижване в област Силистра

Регион: Силистра Категория: Политика Публикувано: Прегледи: 1788
Политическо раздвижване в област Силистра

В средата на първия месец на новата година политическият живот в Силистра започна да се съживява. При това по понятни причини - президентът Румен Радев определи датата 4 април за ден за избори за нов парламент, в който четирима от народните представители са избираеми в 20-и многомандатен избирател район Силистра. Както е известно, в момента в Народното събрание ни представляват Алтимир Адамов - ГЕРБ, Рамадан Аталай - ДПС, Стоян Мирчев - БСП, и Александър Сабанов - ВМРО ("Обединени патриоти"). На практика гласът на дунавските добруджанци в парламента се чува от по един силистренец, дуловец, лудогорец и софиянец.

Партийното събуждане в момента е нормално, защото вече са в ход срокове за нови предложения, които се обсъждат на общинско и регионално ниво, за да бъдат определени от "центъра" новите кандидати за народни избраници, за които ще се гласува в първата неделя на м. април.

Междувременно стана известно, че БСП вече има лидер и на регионално ниво - Стилиян Стойчев - настоящ общински съветник в Силистра, който като пресдтавител от квотата на общинската организация на Силистра стана председател на Областния съвет. От ГЕРБ обявиха, че от 26 януари започва събирането на предложения, от които Изпълнителната комисия ще изгради листата на партията.

От публикации във Фейсбук, включително в профила на инж. Невхис Мустафа, която е и председател на ОбС Дулово, научаваме, че раздвижване има и в ДПС. Проведена е работна среща с общинските председатели и общински кметове в област Силистра с участие на председателя на партията Мустафа Карадайъ в присъствието на зам.-председателя на ДПС Ахмед Ахмедов, на народния представител Рамадан Аталай и на областния председател на ДПС Силистра инж. Сезгин Галиб. Направен е анализ на ситуацията. Заявява с, че дисциплината е най-важната градивна единица в политиката и живота. Положени са основите на силна, амбициозна, и реална предизборна кампания.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right