От днес вечерта: Влизаме в Румъния без PCR тест и без карантина

От днес вечерта: Влизаме в Румъния без PCR тест и без карантина

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 1805
От днес вечерта: Влизаме в Румъния без PCR тест и без карантина

Влизането в Румъния от България вече ще става при облекчени мерки, след като от неделя вечерта страната ни бе извадена от списъка на държавите с висок епидемиологичен риск.

От днес, 4 януари, от 18 часа отпада изискването за 14-дневна карантина при преминаване на румънска територия през граничните пунктове с България и представяне на отрицателен PCR тест.

До момента пристигащите от държавите, считани за рискови, бяха освободени от карантина в случай, че престояват на румънска територия за период по-малък от 3 дни (72 часа) и представят отрицателен тест за SARS-CoV-2, направен до 48 часа преди влизане в страната.

Това принуди много таксиметрови шофьори от Русе да се изследват през два-три дни, тъй като имат клиенти от и до летището в Букурещ. Това оскъпи услугата, тъй като пътуващите трябваше да плащат 100 лв. за теста на водачите.

Сега ограниченията отпадат и пътуването от България към Румъния е без допълнителни изисквания, свързани с коронавируса.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right