Годината 2021 да е харна и по-малко коварна, а за представителите на творческите професии – повече хонорарна!

Годината 2021 да е харна и по-малко коварна, а за представителите на творческите професии – повече хонорарна!

Регион: Силистра Категория: Личен коментар Публикувано: Прегледи: 1435
Годината 2021 да е харна и по-малко коварна, а за представителите на творческите професии – повече хонорарна!

© ГЕОРГИ МАРКОВ

Снимката е заснета на 01.01.2018 г. в 00:52 ч.

Честита Нова 2021 година на всеки, който вече е изпратил "по живо по здраво" старицата 2020-а и е посрещнал с надежда и…със заря - реална или виртуална, следващите 365 дни от календара.

Независимо от това, което ни очаква по предсказания на астролози, нумеролози и други феномени с неземни способности (примерно, политици, яхнали гребена на актуалната за момента вълна по волята на съдбата).

Вещицата година си отиде, вкарвайки ни по най-сложен начин, вероятно заслужен от нас, в дългоочакваната "ера на Водолея", в която трябвало да бъдем…различни от досега (каквото и да означава това). За съжаление, това стана с цената на много страх (включително особено агресивно насаден в съзнанието ни), на безкрай колебания за общочовешко и личностно поведение, а и на доста смърт.

Забелязахме, че "оная с косата" подбира по свой принцип кого да прибере на "другия свят", където все още има хора, които вярват, че "там е по-добре", защото няма разлика между бивши земляни - били те приживе бедни или богати, добри или лоши, добронамерени или зли, пасивни или активни в житейски план, самотници или социално ангажирани.

През годината, оприличавана дори на неприятната като вид и държане Баба Яга, ни бяха предадени уроци по различни "дисциплини" - по медицина и социални науки, по управление и производствени отношения, по любов към ближния и по обич към себе си. Не съм сигурен, че най-добрите преподаватели имаха думата в публичното пространство - медии и социални мрежи, но да приемем, че са се изказали по "темата" хора от различни кръгове.

Нещата са като в училище - който е внимавал в урока, без значение дали му допада човекът с показалката, може и да е останало нещо полезно в съзнанието му. Ако се е прозявал с досада или просто по някаква причина не е вярвал на учителя - ще я пати занапред. Или ще трябва да учи отново - направо чрез житейските несгоди, или ще си "плаща" като поп на нови преподаватели, за да навакса пропуснатото.

Бъдете живи и здрави, пазете се от лоши очи, от неканена болест, от нелицеприятни "приятели", от недобронамерени началници, от всичко, но и от…нищо. Защото нещата от живота ще са наред, ако не караме винаги и по всички видове пътища със 100 км в час, ако се съобразяваме с писани и неписани правила, ако сме внимателни един към друг, ако работим съвестно - включително на вездесъщата в момента "първа линия" (на този т.нар. фронт далеко не са само медиците, а и представители на много други професии).

В заключение - ако приемаме, че имаме един живот на "този свят", а никой няма категоричен спомен за своя предишен, трябва да го изживяваме пълноценно и достойно (както и да го разбираме - предполага се от всеки по свой характерен за него си начин). И със сигурност - разнообразно и с изживявания, които са изпълнени с настроение.

В годината на вола по стария български календар, отбелязващ 7629-ата година - стъпвайте стабилно, действайте разумно, грижете се за себе си и най-близките си хора, не позволявайте на другите да ви обгръщат със страх, но и не им пречете да бъдат себе си.

На всички - годината да е харна и по-малко коварна, а за представителите на творческите професии - повече хонорарна!

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари