Днес в МБАЛ-Тутракан бе доставена първата доза от ваксината срещу COVID-19

Днес в МБАЛ-Тутракан бе доставена първата доза от ваксината срещу COVID-19

Регион: Тутракан Категория: Здраве Публикувано: Прегледи: 1205
Днес в МБАЛ-Тутракан бе доставена първата доза от ваксината срещу COVID-19

Ваксината бе поставена на 5 медицински лица, които са изявили желание.

Първият ваксиниран в Тутракан е д-р Тодор Георгиев. Младият лекар е от COVID-отделението. Ваксината се извършва инжекционно в доза от 0,3 мл с мускулна апликация в областта на делтоидния мускул на ръката.

image

След него ваксината бе поставена на д-р Даниела Николова, която е категорично "за" ваксинирането. Тя сподели, че от 2000 г. няма нито една пропусната година без антигрипна ваксина, която поставя заедно със семейството си.

Ваксини против коронавируса бяха поставени още на медицинските сестри Айчин Сюлейман и Райна Василева, както и на акушерката Невяна Георгиева.

image

От РЗИ-Силистра доставиха 5 ваксини против COVID-19 и в Медицински център "Св.Иван Рилски" в Тутракан и те бяха поставени на 5 медицински лица работещи там.

Преди поставянето на ваксината, желаещите се запознават с кратка характеристика на продукта, след което подписват информирано съгласие. Всяко имунизирано лице получава личен картон с дата на имунизацията, сериен номер на ваксината и дата за предстоящ прием след 21 дни.

image
image

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right