Староселски коледари с дарение за COVID-отделението в Тутракан

Староселски коледари с дарение за COVID-отделението в Тутракан

Регион: Тутракан Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 301
Староселски коледари с дарение за COVID-отделението в Тутракан

Мартин, Симеон, Радо, Здравко и Емо са петимата млади хора, които спазвайки традицията, на Бъдни вечер коледуваха. Те посетиха домове в Старо село и Тутракан, където с характерните коледни песни отправиха благопожелания към стопаните им за плодородие и благополучие през годината.

И не само това - с паричните средства, с които бяха дарени по време на коледуването, те се включиха в благотворителната кампания в подкрепа на COVID-отделението в МБАЛ-Тутракан за доизграждане на кислородна система в болницата, като дариха 300 лв.

image

Днес, петимата заедно със секретаря на Читалището в Старо село - Светла Коева, към което те са самодейци, и Даниела Бъчварова - майка на едни от коледарите, посетиха здравното заведение и връчиха сумата на неговия управител д-р Богомил Бойчев.

"Ние вярваме, че за да получиш, първо трябва да дадеш! Една от най-великите тайни на живота е, че единственото, което си заслужава да бъде правено, е това, което правим за другите.

image

За да помогнем днес, макар и с малкото, което можем, на някой друг, освен на себе си, защото цялата философия на получаването е свързана с даването!" - споделиха младите дарители.

"Вашият жест дълбоко ме разчувства - обърна се към тях д-р Бойчев. - Връща ми вярата и надеждата, че ще успеем да се обединим най-сетне като нация, като народ и ще вървим напред.

image

Нашият ангажимент е да изграждаме една добра държава и да я предаваме на следващите поколения, а те да я доизграждат. Ние имаме с какво да се хвалим с историята назад, но най-важното е да имаме постижения в настоящето."

Дарителската кампания в подкрепа на тутраканската болница в битката й срещу COVID-19 възниква спонтанно в началото на м.декември, като идеята е на един от най-големите й спонсори - местният предприемач Любен Драгнев.

В кампанията се включиха представители на бизнеса и граждани, а в началото на 2021 г. от здравното заведение ще информират колко средства са събрани, за какво са използвани и разбира се, кои са дарителите.

image

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right