Община Алфатар единствена от област Силистра в „Годишни награди в туризма“

Община Алфатар единствена от област Силистра в „Годишни награди в туризма“

Регион: Алфатар Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 2460
Община Алфатар единствена от област Силистра в „Годишни награди в туризма“

Община Алфатар е сред девет общини от цялата страна, за които до вчера имаха възможност да получат гласове в категорията "ТУРИСТИЧЕСКА ОБЩИНА - СПЕЦИАЛНА НАГРАДА 2020" в рамките на конкурса "Годишни награди в туризма", организирани от Министерство на туризма.

Води Сандански с над 42% от гласовете. Следват Балчик, Бургас, Ловеч и Асеновград. След Варна са само Сапарева баня, Дряново и Алфатар (под 1%).

Тази категория оценява устойчивото развитие и дигитализирането в общините като реакция за справянето с кризата, свързана с COVID-19 в туризма, както и последиците от нея, изтъкват от Министерство на туризма.

Надпреварата се провежда в 11 категории, от които 4 професионални, 5 художествени и 1 специално предназначена за българските общини.

Според www.dnews.bg, Годишните награди в туризма вече се утвърдиха като признание за прилаганите добри практики и усилена работа в сектора през последните 12 месеца.

Именно в тази толкова предизвикателна и изпълнена с премеждия година е важно да бъдат показани примери в сектора и да бъде оценен бизнесът, който въпреки всички трудности продължава да работи.

Тазгодишното издание на конкурса се провежда по нови правила, които са съобразени с всички промени в работата на отрасъла, наложени от разпространението на коронавируса.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари