Общински съвет-Тутракан проведе редовно си заседание за месец ноември

Общински съвет-Тутракан проведе редовно си заседание за месец ноември

Регион: Тутракан Категория: Общински съвет Публикувано: Прегледи: 1099
Общински съвет-Тутракан проведе редовно си заседание за месец ноември

Управителят на МБАЛ-Тутракан д-р Богомил Бойчев информира местните парламентаристи за работата на здравното заведение и по-конкретно на Ковид-отделението. В момента то е пълно - и 20-те легла са заети от болни пациенти и се отчита голям наплив от пациенти с коронавирусна инфекция.

"Силно е затруднено обслужването - екипите се изморяват, трудно се сформират нови екипи - каза д-р Бойчев. - От персонала обслужващ пациентите с коронавирус няма заразени, което означава, че защитните средства и логаритмите на работа се спазват."

image

Не са разкрити интензивни легла, защото разкриването е изключително сложно, въпреки че има известен натиск за разкриването им за пациенти, които се нуждаят от изкуствена вентилация. В ОАИЛ не разполагат с необходимите реанимационни медицински сестри и подготвен персонал.

"Най-големият проблем при нас не са респираторите и защитните маски, а липсата на персонал - категоричен е д-р Богомил Бойчев. - Няма достатъчно медицински сестри, няма достатъчно лекари, които да обслужват пациентите.

image

Разбира се, формираните екипи ги обслужват, но при условия на силно натоварване. Не е далеч моментът, ако епидемията продължи с такива темпове, в който всички работещи в болницата ще извървяваме график и в Ковид-отделението.

Това не е благоприятно, защото ще пострада обслужването на останалите пациенти. В последно време всичко стана Ковид, а то не е така ".

image

В работната част на сесията, общинските съветници приеха Годишна програма за развитие на читалищната дейност за 2021 година, изменение и допълнение в Раздел "Такси за детски ясли, детски градини и други общински социални услуги" на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги, както и нова Наредба за определяне размера на местните данъци на територията на община Тутракан.

Със свое решение съветниците актуализираха поименен списък за разпределението на плана на капиталовите разходи към 30.11.2020 г.

Инвестицията, представляваща актив - публична общинска собственост, извършена от "ВиК" ООД, гр. Силистра през 2020 г. на територията на общината е в размер на 54 хил.лв. и тя бе приета, а кметът упълномощен да подпише приемно- предавателен протокол.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right