Нов трактор получи днес Професионалната гимназия по селско стопанство в Ситово

Нов трактор получи днес Професионалната гимназия по селско стопанство в Ситово

Регион: Ситово Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 1464
Нов трактор получи днес Професионалната гимназия по селско стопанство в Ситово

Той е закупен по проект "Да се учим с най-нова техника" по конкурсна процедура към Националната програма "Осигуряване на съвременна образователна среда", модул "Модернизиране на системата на професионалното образование", Дейност 1 "Модернизиране на материално техническата база".

Селскостопанската машина е оборудвана с навигационна система и ще послужи за обучение на ученици от всички специалности в гимназията.

Тракторът "Ню Холанд" бе докаран в двора на средното училище и посрещнат от екипа на проекта и директора Гинка Йорданова.

На специално организирана церемония, при спазване на противоепидемичните мерки и на фона на химна на ПГСС-Ситово, зооинж. Рашид Абтула "гръмна" бутилка шампанско, която ознаменува събитието.

image

Химнът на училището е създаден по текст на силистренския поет Любен Дашев, който е бил учител в гимназията, а музиката и изпълнението - на популярния изпълнител Валди Тотев.

"Това е първата ни такава придобивка от откриването на гимназията" - сподели зооинж. Абтула, който е координатор на проекта. - В екипа влизат още инж. Надя Кръстева - технически сътрудник и инж. Димитър Иванов - експерт.

Освен това, като дейност по проекта е включено провеждането на часове в реална работна среда при работодател от района. След сключен предварително договор, работодателят осигурява работни места за 36 ученици."

Проект "Да се учим с най-нова техника" ще приключи в края на м.май 2021 г.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right