Дуловската болница получи голямо дарение от Международна фондация“България“.

Дуловската болница получи голямо дарение от Международна фондация“България“.

Регион: Дулово Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 977
Дуловската болница получи голямо дарение от Международна фондация“България“.

МБАЛ Дулово получи дарение от Международната фондация "България" с председател Яков Джераси, в което са включени ехограф и 28 специализирани ортопедични болнични легла, като половината от тях са с електронно управление.

За отделенията са получени и медицински мебели и специални столове, завивки, дюшеци.

image

На събитието присъстваха кмета на общината д-р Юксел Ахмед, по чиято инициатива се осигури дарението за болничното заведение, д-р Тодор Тодоров-областен координатор на ПП ГЕРБ и член на ИК на партията, управителя на МБАЛ-д-р Константин Попов, началниците на отделения-д-р Любомир Минков(АГО), д-р Алиибрям Нури(ВО), д-р Бахадър Бекир(неврология), д-р Нигяр Табакова(ДО), д-р Шенер Кърджалъ-рентгенолог.

Народният представител Алтимир Адамов и областният координатор на ПП ГЕРБ д-р Тодор Тодоров осигуриха по 4000 лв. за транспортните разходи.

image

Д-р Ахмед благодари от името на жителите на общината и здравните работници на Яков Джераси за направеното дарение, което ще осигури по-спокойно обслужване и обгрижване на пациентите в отделенията.

От своя страна г-н Джераси сподели, че от 1993 година развива благотворителна дейност в България, като до момента 140 камиона с медицинско оборудване са дарени на лечебни заведения в страната ни, но за пръв път това се прави за болницата в Дулово.

image

Яков Джераси каза, че е много впечатлен от спокойствието и красотата на района, от хората тук и че след тази първа среща, ще има и други - този път със специалното присъствие на 81 годишната графиня Естер дьо Помери, която е с медицинско образование (акушерство и гинекология) и е посланик на добра воля към швейцарския Червен кръст. (Благородническата титла е връчена на рода Помери от крал Луи XVI през 1775 г. в знак на благодарност за заслуги към короната. Фамилията произвежда прочутото шампанско "Помери".)

image

Яков Джераси, председател на Международна фондация "България" е роден на 5 октомври 1946 година в София. През 1949г семейството му емигрира в Израел. Учил в Сан Матео, в Католическия университет в Париж, в University of the Pacific и в Калифорнийския университет.

През 1971 г. се присъединява към израелската отбрана като говорител на израелската армия. Бил е генерален директор на филхармонията в Ориндж каунти. Неговият чичо,с български произход, Карл Джераси е световноизвестен учен, създател на противозачатъчните хапчета.

Завръща се в България през 1993-та и започва да се занимава основно с благотворителна и обществена дейност.

image

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right