Общински съвет Тутракан проведе редовното си заседание вчера

Общински съвет Тутракан проведе редовното си заседание вчера

Регион: Тутракан Категория: Общински съвет Публикувано: Прегледи: 564
Общински съвет Тутракан проведе редовното си заседание вчера

Най-напред председателят на местния парламент Нехат Кантаров даде думата на управителя на МБАЛ-Тутракан д-р Богомил Бойчев, който информира за състоянието и работата на здравното заведение в условията на пандемия.

Стана ясно, че са създадени са всички условия за работа. Има осигурено COVID-отделение, в което в момента има една пациентка. В отделението могат да се лекуват само леки случаи, а по-тежките - в Инфекциозните отделения на областните болници.

В болницата се спазват всички противоепидемични мерки при работа.

И тук също изпитват дефицит за медицински кадри.

image

Вътрешно отделение в момента временно е затворено, лекарите са с лични и на близки лица здравословни проблеми.

В работната част на заседанието общинските съветници приеха решения за актуализиране на поименния списък за разпределението на плана на капиталовите разходи към 31 октомври;

- за енергийно-ефективна модернизация на селищните системи за улично осветление в община Тутракан чрез договор за гарантирани резултати (ЕСКО договор);

- за поемане на дългосрочен общински дълг за изпълнение на проект "Изграждане на Мемориален комплекс "Тутраканска епопея 1916" и прилежащите му публични пространства";

- за допълване на Годишната програма за управление и разпореждане с имоти общинска собственост, както и няколко разпоредителни сделки с такива имоти.

Мандат на представител на Община Тутракан за участие в извънредно заседание на Общото събрание на Асоциация по ВиК-Силистра, което ще се проведе на 10 ноември т.г. бе даден на кмета д-р Димитър Стефанов. При невъзможност той да присъства ще го замества зам.-кметът инж.Людмил Узунов.

image

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right