Румънска компания ще представи намеренията си за превоз на хора и товари през река Дунав

Румънска компания ще представи намеренията си за превоз на хора и товари през река Дунав

Регион: Силистра Категория: Бизнес Публикувано: Прегледи: 1968
Румънска компания ще представи намеренията си за превоз на хора и товари през река Дунав

За 26 октомври 2020 г. от 11.00 ч. в зала "Дунав" на хотелски комплекс "Дръстър" в град Силистра е насрочена пресконференция с участието на г-н Мариус Рене Барбу, управител на "Косло Зинка" ООД - град Кълъраш, Република Румъния, чиято основна дейност е транспорт на пътници и товари.

Тема на пресконференцията е"Повторно пускане на фериботна линия България - Румъния при Силистра - Кълъраш", от която, според инициаторите, обществото в общия ни трансграничен регион се вълнува, тъй като се отнася до проблеми, свързани с транспортната връзка между двата бряга на р. Дунав между област Силистра и окръг Кълъраш.

Г-н Барбу и екипът му ще представят пред медиите и обществеността намеренията на представляваното от тях дружество и възможностите за осъществяването им.

Компанията "Косло Зинка" е създадена през 1992 г. в град Кълъраш за осъществяване на речен транспорт на стоки и пътници. От 2000 г. насам компанията разполага с три плавателни съда (по 500 т всеки), всяка от които е с различни платформи за транспорт на товарите.

През 2014 г. дружеството печели обществена поръчка за концесия на фериботна линия "Кичу - Айдемир" с един плавателен съд.

През 2019 г. е закупен нов плавателен съд, който на 80% е модернизиран през 2020 г., за да стане по-мощен и по-бърз. В намеренията на собствениците влиза планирано закупуване през 2021 г. на още един плавателен съд, който също ще може да провежда по-бърз трафик на автомобили.

По този начин компанията ще бъде в състояние да експлоатира напълно успешно фериботния терминал "България - Румъния" при "Айдемир - Кичу". Целта е да бъде трайно решен проблемът с преминаването на тежки товарни автомобили през града, а превозът им през р. Дунав да бъде възможен без последствия за гражданите Силистра.

Пресконференцията ще се проведе съгласно въведената извънредна епидемиологична обстановка в страната и е отворена за всички граждани, които се интересуват от проблема.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right