Тържествено заседание проведе днес Общински съвет - Главиница

Тържествено заседание проведе днес Общински съвет - Главиница

Регион: Главиница Категория: Общински съвет Публикувано: Прегледи: 755
Тържествено заседание проведе днес Общински съвет - Главиница

То е посветено на предстоящия Празник на града - 26 октомври - Димитровден.

След химна на Република България и европейския химн "Ода за радостта", в залата бе посрещнато знамето на община Главиница.

Председателят на Общинския съвет Месут Алиш представи дневния ред на сесията. В тържествената част бяха връчени почетни отличия, утвърдени с решения на местния парламент.

image

Със званието "Почетен гражданин на община Главиница" посмъртно бе удостоен Джеват Яшар - за изключителен принос и заслуги за развитието и популяризирането на общината.

С едноминутно мълчание бе почетена паметта му. Джеват Яшар е бил два мандата кмет на община Главиница - от 1995 г. до 2003 г.

В биографията му още е записано - народен представител в 39-ото Народно събрание, в по-късен период - служител в Областна администрация Силистра и в Общинска администрация Главиница, общински съветник в Общински съвет Главиница (в мандат 2007-2011).

image

Той е бил зам.-председател на Управителния съвет на НСОРБ (1999-2003), председател на Сдружение "Толерантност" - една от значимите обществени организации в България, основана с негово участие през м. юни 2001 г.

Носител на награди от различни форуми и поводи, вкл. званието "Кмет на община", за принос в местното самоуправление, дадена му в САЩ и др.

Кметът на община Главиница Неждет Джевдет връчи паметното отличие на сина - Джан Джеват, който благодари на всички за признанието.

image

С Почетен знак на Община Главиница за значителен принос в областта на спорта бе удостоено семейство Вълкови - Симеон Вълков (посмъртно) и Мария Вълкова, която прие наградата и изказа благодарност към институциите - Община, Общински съвет и Читалище, откъдето винаги е срещала подкрепа.

С Грамота на Община Главиница бяха наградени

- Ергин Ахмед - собственик на "Нераком" ЕООД и организатор от 2012 г. на традиционния Мотокрос в гр.Главиница и негов спонсор;

- Билент Хасан - собственик на сервиз за автомобили "Били аут", е един от първите организатори, заел се да организира и открие първия Мотокрос в гр. Главиница през 2003 г.

и Красимир Шиков - един от първите организатори на мотокроса в гр.Главиница през 2003 г., със своя трактор е дизайнер на трасето от самото начало на Мотокроса, участва и в състезанията ежегодно.

image

С Грамота на Община Главиница бе отличено семейство Гюлдисан и Гюледжан Мехмед от с.Драгомъж - за проявен героизъм и гражданска доблест. Те стават свидетели на пътнотранспортно произшествие в близост до с.Подлес - челен сблъсък на две леки коли.

Успяват да извадят от горящите коли 3 човека, които минути след това са избухнали.

Кметът на община Главиница Неждет Джевдет поздрави всички присъстващи за предстоящия празник Димитровден. "Нашата кауза е гр. Главиница и община Главиница, нейното развитие и добруване на хората.

image

Много неща се случиха през настоящата година, която не е никак лека за публичния сектор, нито пък за частния сектор - подчерта той в словото си.

- Всички общини реализират своите ангажименти в условия на намалени бюджети. На фона на кризата, която набира скорост, в Община Главиница успяхме да изпълним всички поети ангажименти и реализираме изцяло инвестиционната си програма.

Нашата община се оказа една от малкото общини, които натрупа много опит за работа с европейски проекти. Огромен успех за Община Главиница е и финансовият ресурс, който успяваме да усвоим от Местната инициативна група, която ще действа до 2023 г.

image

С общи усилия и упорита работа успяхме да постигнем много цели, които не са били постигани преди нас. Град Главиница и всяко едно населено място започна да променя своя облик."

Поздравление на празника поднесе и председателят на Общински съвет-Главиница Месут Алиш. "Макар и с няколко дена по-рано, днес ние честваме празника на нашия град, ден, който сплотява всички главиничани, независимо от възраст, социален статус и политически пристрастия - каза той.

- Приемете моите и на целия Общински съвет пожелания за здраве, късмет и благополучие. В този тържествен ден, отправям своята и на моите колеги благодарност към всички, които с делата си градят бъдещето на нашия град, въпреки трудностите на днешния ден, особено тази година.

image

Пандемията преобърна живота ни и ни вкара в друг режим на мислене, работа, даже и празнуване.

Изказвам своята признателност към всички, които са градили и допринесли за благополучието на нашия град. Благодаря на всички, които се трудят извън пределите на Общината и държавата, но винаги носят Главиница в сърцата си и винаги, когато имат възможност се завръщат в родния град.

На младите хора пожелавам да съхранят своя устрем и да следват завещаното от предците ни."

image

Гости на празничната тържествена сесия бяха кметовете и председателите на Общински съвети от Тутракан, Ситово, Исперих и Алфатар, както и председателите на Общински съвети на Силистра и Дулово.

Те отправиха своите празнични поздравления и показаха с отношението си, че в тяхно лице имат искрени приятели и партньори.

За Празника на Главиница Поздравителни адреси са получени от областния управител Ивелин Статев, от сдружение "Толерантност", от НСОРБ, от НАПОС и др.

image
image
image

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right