РЗИ Силистра: 55 са активните случаи на COVID-19, 16 са хоспитализирани

РЗИ Силистра: 55 са активните случаи на COVID-19, 16 са хоспитализирани

Регион: Силистра Категория: Здраве Публикувано: Прегледи: 1847
РЗИ Силистра: 55 са активните случаи на COVID-19, 16 са хоспитализирани

Към 19.10.2020г. в област Силистра са потвърдени 267 случая с COVID-19, в т.ч.:

image

От общо потвърдените 267 лица с коронавирус (nCOV 2), активните случаи са 55 (16 хоспитализирани и 39 на домашно лечение), 196 излекувани и 16 починали (6%).

Най-голям ръст през последната седмица е регистриран в общините Силистра и Дулово.

Потвърдените лица са от различни възрасти (32 до 19 год., 178 от 20 до 64 год. и 57 на 65+год.).

От възникналите в учебни заведения общо 9 огнища, активни на този етап са три (ОУ "Кирил и Методий"-Силистра, ОУ "Иван Вазов"-Силистра и ПГООТ-Дулово). Досега в учебните заведения общо са потвърдени 24 случая (15 ученика, 7 учителя и 2 хигиениста).

Продължава 14-дневна карантина на децата от IVв клас на ОУ "Кирил и Методий"-Силистра. При останалите карантинирани ученици са възстановени присъствените учебни занятия.

Рискът от разпространение на COVID-19 в изисква повишено внимание от всички и навсякъде. От изключителна важност е поведението на споделена отговорност.

В тази връзка апелирам за спазване на дистанция, хигиена и дезинфекция на ръцете, защитени контакти в училище, на работното място, на улицата, в магазина и на обществени места, посредством маска, покриваща устата и носа, както и спазване правилата на т.нар "респираторен етикет".

На сайта на РЗИ-Силистра в рубриката "Важно за коронавируса" и "Галерии" са публикувани материали за запознаване с изискванията, както дежурен телефон за въпроси и сигнали.

Споделената отговорност и съпричастност на всеки към прилагане на мерките за контрол на разпространението на Ковид-19, ще допринесе за опазване здравето на околните, близките, възрастните и хората в риск.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right