Пътни полицаи обучават тутраканските деца на правилата за безопасност

Пътни полицаи обучават тутраканските деца на правилата за безопасност

Регион: Тутракан Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 216
Пътни полицаи обучават тутраканските деца на правилата за безопасност

Пътни полицаи от РУ-Тутракан обучават децата от учебните заведения в общината на правилата за безопасност на движението по пътищата. Беседите се провеждат по график, съгласуван с Регионалното управление на образованието, от началото на новата учебна година.

Инициативата има превантивен характер и е част от традиционната полицейска акция "Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!". В нея са обхванати както деца от детските градини, така и ученици от всички училищни степени.

image

На достъпен език и съобразно възрастовите особености пътните полицаи запознават децата с основните правила за безопасност при пресичане на кръстовища и оживени улици, при управление на велосипеди в градска среда и с правилното поведение на пътниците в превозните средства.

С по-големите се обсъждат теми за личната отговорност на всеки от участниците в движението и възможните последици от всяко безразсъдство на пътя. До момента са проведени десетина беседи, но съобразно графика те ще продължат до края на учебната година.

image

Тези дни домакини на подобни прояви бяха Детска градина "Патиланчо" и Детска градина "Славянка" в Тутракан.

С атрактивни игри под ръководството на полицейски инспектор Димитър Раев и младши автоконтрольор Красимир Великов децата затвърдиха и надградиха познанията си за пътната безопасност.

image

С благодарствен адрес до Районното управление малчуганите и екипът на ДГ "Патиланчо" засвидетелстваха признателност към полицейските служители за инициативността и отзивчивостта им при гостуването в детското заведение.

image

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right