Филиал Силистра с поредна научна конференция в започналата академична година

Филиал Силистра с поредна научна конференция в започналата академична година

Регион: Силистра Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 175
Филиал Силистра с поредна научна конференция в започналата академична година

На 16 октомври 2020 година от 10 ч. в залата на Общинския съвет Силистра бъде открита Международна научна конференция на Филиал Силистра, посветена на две годишнини - 75 години от създаването на Русенския университет "Ангел Кънчев" и 130 години педагогическо образование в Силистра.

В конференцията с пленарни доклади ще се включат Милена Дамянова - председател на Комисия по образование и наука в 44-то Народно събрание, с доклад на тема: "Новите поколения и образователната система", и чл. кор. проф. д.т.н. Христо Белоев - ректор на Русенски университет "Ангел Кънчев", с доклад на тема: "Влияние на Русенския университет в Дунавския регион".

След пленарната сесия ще бъде представена втора част на филма, посветен на 130 г. педагогическо образование в Силистра, дело на преподаватели от Филиал Силистра (доц. д-р Румяна Лебедова, д-р Милен Сапунджиев и др.), стожер на традициите на педагогическото образование до днес.

image

Заседанията ще се проведат в три секции: "Хуманитаристика", "Педагогика, психология и методика" и "Инженерни науки".

В конференцията, която ще се състои присъствено и онлайн, ще се включат участници от България (Русе, Силистра, Велико Търново, Бургас, Русе и Стара Загора), както и от чужбина - Румъния и Русия.

Наскоро Филиал Силистра с директор доц. д-р Румяна Лебедова и Научен център "Дазий Доростолски" с ръководител доц. дфн Тодорка Георгиева проведоха Национална научна конференция, в която един от панелите бе посветен на Добруджа във връзка 80-ата година от подписването на Крайовския договор (на конференцията бе посветено 12-ото издание на Центъра).

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right