Честит трети рожден ден на ВГ „Щурчета” и „Щурчета”-мини

Честит трети рожден ден на ВГ „Щурчета” и „Щурчета”-мини

Регион: Тутракан Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 493
Честит трети рожден ден на ВГ „Щурчета” и „Щурчета”-мини

Вокалните групи "Щурчета" и "Щурчета-мини" от гр.Тутракан ще празнуват своя 3-ти рожден ден на 14 октомври. От 17:30 ч. те ще посрещнат своите почитатели и ще представят пред тях своя талант. Техен ръководител и създател е Антония Камбурова.

От тази година "Щурчета"-та са част от самодейните състави на читалището в тутраканското село Белица.

Преди три години предизвикателството е прието и групата поема по един невероятен творчески път.

image

Основателите на "Щурчета"-та са Елица Камбурова, Бояна Богданова, Санем Алим, Мария Кърстева и Мирела Йоргова. Към тях малко по-късно се присъединяват Шейда Сабри и Ралица Инджева - всички на по 7, 8 и 9 години.

За краткия творчески път децата - като групови и индивидуални участници, стават носители на изключителни награди от национални и международни конкурси. Само за 2019 година - 21 златни медала, със задоволство сподели ръководителят им Антония Камбурова.

Към ВГ "Щурчета" проявяват интерес от БНТ, която заснема новогодишно предаване с тяхно ексклузивното участие. Клипове и аудио записи популяризират и други медии - ТВН, Фолк фен ТВ и др.

image

През 2019 г. Елица Камбурова и "Щурчета"-та печелят класацията на радио Старт за популярна песен с изпълненията на "Ерген деда" и "Вода"'.

Момичетата са гости на множество концерти в България. Едно от запомнящите се участия е това на в.Бузлуджа през 2019 г., на което децата представят своя талант пред 50-хилядна публика.

Епидеологичната и емблематична 2020 година не спират нито развитието, нито успехите на малките певици.

image

Наградите са много, но тази, която е безценна е от Международния арт фестивал "Път към славата" в "Слънчев бряг", на който печелят своето най-голямо отличие - Гран При на фестивала - за всички възрасти и направления.

"Днес талантливите тутракански деца отбелязват своята 3-та година като формация и започват 4-та с надеждата за едно по-различно утре - без болести, без маски, с възможността да показват своя талант винаги и навсякъде", добави още Антония Камбурова.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right