Община Тутракан осигури лаптопи за децата и младежите от ЦНСТ „Мечта”

Община Тутракан осигури лаптопи за децата и младежите от ЦНСТ „Мечта”

Регион: Тутракан Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 244
Община Тутракан осигури лаптопи за децата и младежите от ЦНСТ „Мечта”

В резултат на Договор сключен между Община Тутракан и Фонд "Социална закрила" за изпълнение на проект, финансиран от Целевата програма за подпомагане образователния процес на децата и младежите, настанени в социални услуги - делегирани от държавата дейности от резидентен тип, и домове за деца, лишени от родителска грижа, от¬ I до XII клас, децата и младежите от ЦНСТ "Мечта" в гр. Тутракан вече разполагат с технически средства необходими за тяхното обучение.

image

Проектът реализиран от Община Тутракан и Дирекция "Хуманитарни дейности" се нарича "Закупуване на технически средства: преносими компютри за деца, настанени в Център за настаняване от семеен тип без увреждания "Мечта", гр. Тутракан" и е на стойност 6500 лв., които са 100 % безвъзмездна финансова помощ.

Целта на проекта е да се осигури непрекъснат образователен процес на децата и младежите, настанени в ЦНСТ "Мечта" през учебната 2020/2021 година, в условията на извънредна епидемична обстановка и дистанционна форма на обучение, както и да се подпомогне тяхната самостоятелност.

image

На 13 октомври, кметът на общината д-р Димитър Стефанов и неговия заместник Дарина Иванова посетиха ЦНСТ "Мечта" и дариха закупените 10 лаптопа, 10 бр. софтуер за тях, както и едно многофункционално устройство (принтер) на техните бъдещи потребители.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right