Националната информационна кампания „Бъди войник“ гостува за първи път в Тутракан

Националната информационна кампания „Бъди войник“ гостува за първи път в Тутракан

Регион: Тутракан Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 300
Националната информационна кампания „Бъди войник“ гостува за първи път в Тутракан

Националната информационна кампания на Министерството на отбраната "Бъди войник" гостува за първи път в Тутракан - Град на българската бойна слава.

Парк "Христо Ботев" се изпълни с млади хора освен от града-домакин и още от Главиница, Дулово, Средище, Ситово, Кубрат, Завет и др. Тук бяха показани екипировка и въоръжение на специалните сили от състава на Военноморските сили.

Посетителите видяха въоръжение и техника на Сухопътните войски - БТР 60 ПБ МД 1, бронирана проходима машина ASV Guardian, товарен автомобил с повишена проходимост "Мерцедес Актрос" и други.

От специално обособени информационни щандове на Сухопътните войски, Военноморските и Военновъздушните сили, Съвместното командване на специалните операции, Националният военен университет "Васил Левски", Висшето военновъздушно училище "Георги Бенковски", Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров" и Централното военно окръжие даваха материали и конкретна информация за възможностите за кариерно развитие в Българската армия.

image

На събитието в Тутракан присъства капитан I ранг Камен Кукуров, началник на Щаба на Военноморските сили, който връчи награден знак "За вярна служба под знамената - IV степен" на о.з. кап. Петър Кирилов Бойчев - директор на Исторически музей в гр.Тутракан.

Наградата е съгласно Заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов за награждаване на военнослужещ от запас - за принос в областта на военно историческите изследвания, патриотичното възпитание на подрастващите и съхранение на паметта на загиналите български войни за националното обединение на България, във връзка със 70-годишен юбилей.

С Грамота и юбилеен медал "75 години от Втората световна война", министърът на отбраната награди Стефка Станкова, д-р Стефка Цонкова, Величко Атанасов, Ивелин Спасов и Светла Стойчева.

Мащабното представяне на Българската армия в Тутракан се осъществи със съдействие на Общината и лично на кмета д-р Димитър Стефанов, както и на подп. Ивайло Александров - началник на Военно окръжие-Силистра.

За всички, които имаха възможност да посетят събитието, Представителният духов оркестър на Военноморските сили изпълни военни маршове и любими музикални произведения.

image

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right