Програма “Дизайн шампиони” стартира в СУ „Васил Левски“ Дулово

Програма “Дизайн шампиони” стартира в СУ „Васил Левски“ Дулово

Регион: Дулово Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 195
Програма “Дизайн шампиони” стартира в СУ „Васил Левски“ Дулово

По програма "Дизайн шампиони" на Red Paper Plane ще работи през настоящата учебна година СУ "Васил Левски" в Дулово. Започна работата по първата мисия "Архитекти" по програмата - тя е в IV а клас с преподавател Веселка Андреева, от чийто профил във Фейсбук научаваме за начинанието.

Програмата е с 9 мисии - по една за всеки учебен месец. В началото на месец септември екипът й запозна всички учители новатори с метода "дизайн мислене" и със самата програма. "Дизайн шампиони" развива професионалните умения на педагозите като ги обогатява с ценни техники за водене на проекти и работа в екип в клас.

Вярваме, че когато човек се справя добре със собствения си живот, той е способен да помага и на всички около него." Това е пилотен проект, който цели да повлияе ефективно върху ключовите умения на децата и тяхната ангажираност по време на учебния процес.

Методът ще се отрази и на нагласата и техниките на учителите и цялостната култура на преподаване и мислене в училището.

От учебното заведение споделят, че превръщат класната стая в истинско място за иновации с водещия метод дизайн мислене на университета в Станфорд. От СУ "Васил Левски" посочват: "Днес най-голямото предизвикателство пред всички е начинът, по който учим.

Това се отразява върху всичко в живота ни - от какво се нуждаем, за да успяваме, колко щастливи и успешни можем да бъдем и как можем да променяме средата около нас към по-добро.

Затова ни трябват много по-добри начини да развиваме и превръщаме в навик ключови житейски умения (или "уменията на 21-ви век") - решаване на проблеми, креативност, работа в екип, общуване, любопитство, инициативност, упорство, лидерство, адаптивност, увереност в способностите".

В иновативното училище вярват, че най-добрият начин да възпитават умения и ученето да е ефективно, е чрез цялостни преживявания.

Благодарение на програмата "Дизайн шампиони" в СУ "Васил Левски" преподаватели имат възможност да използват мощни и доказани методи за иновации като дизайн мислене, да насърчат децата да решават предизвикателства от реалния живот и да откриват как реално работи светът.

А за да се случи това на практика, трябва да направим процеса лесен, забавен и въздействащ за всички участници - и деца, и възрастни.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right