Общински съвет Главиница проведе редовното си заседание днес

Общински съвет Главиница проведе редовното си заседание днес

Регион: Главиница Категория: Общински съвет Публикувано: Прегледи: 740
Общински съвет Главиница проведе редовното си заседание днес

Преди началото на сесията бе изслушан отчетът, който направи изпълнителният директор на МИГ "Главиница - Ситово Крайдунавска Добруджа" Данка Милчева за работата по изпълнение на Стратегията за воденото от общностите местно развитие на МИГ-а.

Най-напред съветниците разгледаха и приеха предложената от кмета на общината Неждет Джевдет - Актуализация на поименния списък на капиталовите разходи за настоящата година.

Тя включва компенсирани промени между отделните обекти, финансирани със средства от целевата субсидия за капиталови разходи, собствени средства и средства от европейски програми.

image

Общата сума на капиталовите разходи е 4 841 458,00 лв.

Общинският съвет прие и предложената Програма за енергийна ефективност на община Главиница за периода 2021-2027 г.

Изготвянето на такава общинска Програма е задължителна част на държавната политика за енергийна ефективност, с която се цели намаляването на енергопотреблението в обекти, общинска собственост, като по този начин се дава пример на населението и на бизнеса.

image

Съветниците приеха решение за разкриване на три допълнителни щатни бройки в структурно звено "Други дейности по образованието".

Това са шофьори на автобуси, които превозват ученици. След, като през м.май с решение на Общинския съвет бе закрито общинското дружество "Общински превози" се налага такива бройки да бъдат включени в щатната структура на Общината.

Темата за общинското дружество "Общински превози", което е в ликвидация ще се разгледа на следващото заседание.

image

По повод Празника на град Главиница ще бъде проведена тържествена сесия на 22 октомври от 10:00 ч. в залата на НЧ "Христо Ботев".

В края на заседанието общинските съветници бяха поканени на предстоящия Мотокрос, който ще се проведе на 26 и 27 септември на мотопистата край гр.Главиница.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
FOODMARK Delivery Sticky