Силистренецът Йордан Кисьов с изложба в Русе

Силистренецът Йордан Кисьов с изложба в Русе

Регион: Силистра Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 231
Силистренецът Йордан Кисьов с изложба в Русе

Изложба на силистренеца Йордан Кисьов, озаглавена "Между небето и земята" бе открита в град Русе и ще продължи до 11 октомври.

Авторът черпи вдъхновение от река Дунав. Разработва темата за водата, като първоначална стихия, символ на обновлението, пречистването и кръщението, като едно от светите тайнства. Вълнува се от връзката между двата свята: земния и небесния.

image

Отстоявайки поставангардните тенденции и течения в изкуството, художникът обича да експериментира и да разчупва клишета, работейки на границата между колажа, пластиката и живописта.

Превръща всичко в символи и метафори, постига релефност, дълбочина, обем. Работите му са раздвижени и динамични.

Изобразителното изкуство за Йордан Кисьов, който повече от 4 десетилетия бе директор на Художествена галерия Силистра, е приключение, авантюра, пътуване в други, незрими светове, а защо не… и изтънчено бягство от действителността.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right