Силистренско рамо за плувен турнир на морето

Силистренско рамо за плувен турнир на морето

Регион: Силистра Категория: Спорт Публикувано: Прегледи: 416
Силистренско рамо за плувен турнир на морето

На 11.09.2020 г. в село Кранево на базата на "Aqua Life" ще бъде проведен турнирът "Плувни таланти", при това със съдействието на община Силистра. В състезанието се очаква да се включат над 400 деца от страната и чужбина.

Според директора на СУ "Дръстър" Веселин Суров предстоящият турнир е идеален повод да се запознаем с възможностите за формиране на спортни надежди в Силистра. Старта на плувната надпревара ще даде лично кметът на общината д-р Юлиян Найденов.

Плувният спорт в града ни се развива активно от години, а отличията за малки и големи, както и за и ветерани се множат.

В миналото Силистра е имала треньор на националния отбор по плуване - г-н Суров, европейски шампион - Денислав Калчев, плувец маратонец Ангел Емилов, разбира се, и много други изявени състезатели.

Включително в спортове като водно спасяване, както и в обучението на спасители - през 70-те години на миналия век в Силистра е била най-добрата база, създадена с тази цел - за това писа в своя книга юристката Татяна Тихчева.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right