В Ситово откриха паметна плоча посветена на 80-годишнината от Крайовския договор

В Ситово откриха паметна плоча посветена на 80-годишнината от Крайовския договор

Регион: Ситово Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 549
В Ситово откриха паметна плоча посветена на 80-годишнината от Крайовския договор

С откриване на паметна плоча в Ситово вчера бе отбелязана 80-годишнината от Крайовския договор и връщането на Южна Добруджа в пределите на Майка България. В центъра на добруджанската община, гражданите се събраха да почетат паметта на загиналите за свободата на Добруджа.

Идеята за поставянето на плочата е на проф. Иван Гаврилов и Никола Георгиев и подкрепена от Народно Читалище "Христо Смирненски - 1940 г.", които са и организатори на събитието заедно с Община Ситово.

Паметната плоча е изградена благодарение на дарителския жест на проф. д-р Иван Гаврилов от София и местните родолюбци - Никола Георгиев, Велко Великов, Муса Мусов, Тодор Плугаров, Деспина Енева, Огнян Енчев, Милен Петрушев и Йовко Йовчев.

image

Събитието ще остане като един символ на признание и ще напомня за славната история - за загиналите и за признателните ситовци. В селата Ситово, Слатина и Поляна и до днес живеят потомците на хиляди преселници.

Кметът на община Ситово Сезгин Алиибрям и Никола Георгиев откриха паметната плоча, към която всички присъстващи бяха насочили очи, след което г-н Алиибрям ги поздрави за осъществената родолюбива идея и напомни, че съединението прави силата и в единството се крие тайната на всеобщия успех.

На тържественото събитие присъстваха народният представител Стоян Мирчев, областният управител Ивелин Статев, зам.-областният управител Илиян Великов, представители на местната власт и политически партии, които поднесоха венци и цветя пред новооткритата паметна плоча.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right