Читалищно-туристическа проява за деца в Дулово

Читалищно-туристическа проява за деца в Дулово

Регион: Дулово Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 149
Читалищно-туристическа проява за деца в Дулово

Петър Петров, НЧ "Н. Вапцаров" Дулово: На 3 септември читалището и Туристическо дружество "Караджата" в Дулово проведоха практическите занятия от лятната туристическа школа.

Децата показаха какво са научили: определяне на посоките на света с компас и според природните дадености, минаване по въжен мост, разпъване на палатка и др.

По двата маршрута в градския парк, по които минаха децата, събраха и изхвърлиха чували с боклуци. Под големия чинар в парка завъртяхме добруджанско хоро и пяхме туристически песни.

На 3 и 4 септември 2020 г. в НЧ "Н. Й. Вапцаров" Дулово бе проведено състезание по туристическо ориентиране. Мероприятието бе проведено съвместно с туристическото дружество "Караджата" гр.Дулово с председател Валентин Грънчаров и г-жа Станка Илиева.

Състезанието бе с два етапа: първият етап беше теоретичен, при който децата участници от 10 до 14 години бяха запознати с начините на ориентиране в природата, екипировка в планината, разучиха планинарска песен и разпъваха палатка.

Във втория ден от състезанието децата бяха разделени на два отбора - "Мусала" и "Рила", и имаха практическо занятие в дуловския парк, където им беше разказано за растителността в парка като видове, отговаряха на шеговити въпроси с природна насоченост, откриваха посоките с компас и играха забавни игри!

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right