Общинска камера засне вандалска проява на 19-годишен младеж от Главиница

Общинска камера засне вандалска проява на 19-годишен младеж от Главиница

Регион: Главиница Категория: Крими Публикувано: Прегледи: 1600
Общинска камера засне вандалска проява на 19-годишен младеж от Главиница

© ОДМВР Русе

На 28.06.2020 г. в Първо РУ е постъпил сигнал от директора на СЗ "КООРС" при община, във връзка с извършена проява в района до кръглия шадраван в центъра, на пл. на центъра, "Свобода", съобщават от ОД на МВР Русе.

От предоставените от общината записи от видео наблюдението е установено, че става въпрос за това, че на същата дата около 05:35 часа, младежи са ритали и удряли кошчетата за боклук, като накрая един от тях е счупил кошче, намиращо се до кръглия шадраван.

Нанесената щета от деянието е в процес на уточнение.

На 01.07.2020 г. в Първо РУ, отново от директора на СЗ "КООРС" при община Русе, е заявено, че на същата дата около 00.57 часа лице от женски пол извършва вандалска проява, като унищожава и поврежда чешмата на площад "Свобода", намираща се срещу входа на хотел"Дунав".

Завените нанесени щети възлизат на сумата от около 500 лв.

На 25.08.2020 г. в полицията е подаден сигнал от директора на СЗ "КООРС" при община Русе, че на 18.08.2020 г. около 23:50 часа група младежи са се били събрали около малката чешма, поставена на пл. "Свобода" пред хотел "Дунав" и едното от момчетата е извършило вандалска проява, счупвайки коритото на чешмата, след като е стъпил върху нея.

По трите случая, след подаване на сигналите, в районното управление са били образувани преписки за извършено престъпление по чл. 216 от НК и е започнала работа по установяване на извършителите.

Както вече Ви информирахме, в хода на предприетите и проведени незабавни оперативно-издирвателни действия, полицаите от Първо РУ установиха като автор на деянието от 1 юли жена от Русе на 44 г.

В хода на работата по другите сигнали, като извършител на проявата от 25 август е установен младеж на 17 г. от Русе, а от 28 юни - 19-годишен от гр. Главница, силистренско.

Тримата към момента не са известни на органите на реда с други прояви.

Резултатите от водените проверки по сигналите се докладват по компетентност в прокуратурата.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right