Общински съвет Силистра проведе редовното си заседание днес

Общински съвет Силистра проведе редовното си заседание днес

Регион: Силистра Категория: Общински съвет Публикувано: Прегледи: 615
Общински съвет Силистра проведе редовното си заседание днес

Днес, 27.08.2020г., се състоя редовното месечно заседание на местния парламент. В дневния ред бяха гласувани общо 13 докладни записки, като две от тях бяха допълнително входирани от общинска администрация.

Общинските съветници приеха годишния отчет за изпълнението на бюджета на Община Силистра за 2019 година. Те одобриха промяна в трудовото възнаграждение на контрольора на "ДКЦ 1 Силистра" ЕООД.

Бе взето решение за разрешаване за поставяне на монументално-декоративен елемент - паметна плоча за "Крайовската спогодба", чието откриване ще се състои на 14-ти септември - празникът на град Силистра.

Общински съвет - Силистра отхвърли решение за обявяване на 14-ти септември 2020г. за празничен и неприсъствен ден на територията на цялата община Силистра.

image

Съветниците одобриха учредяване на безвъзмездно право на ползване на НЧ "Дръстър 2012" гр. Силистра и издаване на разрешително за ползване на воден обект - язовир "Орехов кулак", с цел - аквакултури и свързаните с тях дейности.

В общо 5 докладни записки съветниците одобриха отдаване под аренда на 51 земеделски имота в землището на с. Айдемир, местност "Панорамата".

По допълнително входираните докладни записки, които също са били разглеждани на заседанията на постоянните комисии, съветниците гласуваха за промяна в правилника за организацията на движението, както и за разкриване на две паралелки под задължителната пълняемост в ОУ "Отец Паисий", гр. Силистра.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right