Малки "приключенци" от Силистра гостуваха на новата читалищна библиотека в града

Малки "приключенци" от Силистра гостуваха на новата читалищна библиотека в града

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 229
Малки "приключенци" от Силистра гостуваха на новата читалищна библиотека в града

НЧ"Доростол-1870" е инициаторът Летен клуб по интереси "Театър и приключения" да продължи за 9-а година съществуването си, тъй като община Силистра нямаше възможност за това, научаваме от Фейсбук-профила на Лилия Маркова!

Повод за съобщението е, че малките приключенци посетиха новата читалня на читалището в Младежкия дом, за която е обявена дарителска акция за събиране на книги, заедно със стари вещи за бита, афиши, снимки и др. - всичко, свързано със 150-ата година на най-старото в крайдунавския град читалище - тогава наричано "Надежда".

Просторна зала ще се превърне в Дом на книгата - както по време на Възраждането, когато читалището е било светлина за ума и сърце на българина!

Децата получиха дар от председателя на читалището Маргарита Любомирова - електронни книги със записи на приказки от цял свят, изпратени от адвокат Антон Марков, който е силистренец родом, но живее в София.

Дарените книги ще се приемат в Младежки дом Силистра от 8 до 18 ч. всеки ден! Направете го - дарете книга! И ще увековечите стореното за поколенията, получавайки договор за дарение!

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right