Семейство краеведи представи книги за Проф. Иширково

Семейство краеведи представи книги за Проф. Иширково

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 312
Семейство краеведи представи книги за Проф. Иширково

В зала "Диоген Вичев" на Регионална библиотека Силистра бе представянето на две родолюбиви книги, чиито автори са семейство с фамилия Нейкови от село Проф. Иширково.

Това са педагозите Господин Великов - автор на 16 издадени книги, вкл. и поводът за тържеството на духа в храма на книгите в крайдунавския град - "История на село Проф. Иширково" - трето допълнено и преработено в близо 500 страници издание (вкл. и родословието на 108 фамилии по мъжка линия), и неговата съпруга Елена Койчева - автор на второ издание на книгата "Мари Радо, бяла Радо" - сборник с над 350 иширковски песни, събирани от 1964 г. насам.

image

Представянето на книгите бе уважено с послания и награди от страна на Областен управител на област Силистра, на кмет на община Силистра, на ЗК "Нива 93" - спомоществовател на творбите, НЧ "Доростол", Клуб на учителя пенсионер Силистра, Регионална библиотека и др.

Към тържеството съпричастни бяха дъщерите на семейството и внучката Магдалена, която пя с баба си песни от сборника. Поздравление поднесе и вокална група с ръководител Никола Касабов, в чийто състав г-жа Койчева също е участвала в миналото, тъй като е дългогодишна самодейка.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right