В очакване на XIX Международен конкурс „Речни ноти”

В очакване на XIX Международен конкурс „Речни ноти”

Регион: Тутракан Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 169
В очакване на XIX Международен конкурс „Речни ноти”

Над 350 заявки и любителски заснети видеа с изпълнения са подадени за участие в XIX-тото издание на Международния конкурс "Речни ноти - 2020", отчитат организаторите от Община Тутракан и Общински център за извънучилищни дейности след изтичане на предварително обявения срок.

"Невероятни изпълнения пристигаха от цяла България - София, Пловдив, Варна, Бургас, Силистра, Русе, Севлиево, Плевен, Велико Търново, Несебър, както и от Украйна, Казахстан, Полша, Египет, Азербайджан, Русия." - сподели директорът на конкурса, вокалният педагог Доротея Бальовска.

Според регламента, конкурсът се провежда в три категории - "Индивидуални изпълнители", "Песни от мюзикъли и филми" и "Вокални формации", като етапите за участие са два.

Първият е онлайн, а получените видеа ще бъдат оценени и класирани от журито. То се оглавява от композитора Хайгашод Агасян и в неговият състав са включени още диригентът на Биг Бенд Русе - Димчо Рубчев, журналистът Николай Текелиев, композиторът Васил Делиев и Атанас Стоянов, познат на слушателите още като Наско от БГ Радио.

Вторият етап ще се проведе на живо в Тутракан - на 22 август, и в него ще участват само класираните в категория "Индивидуални изпълнители".

В Амфитеатъра в Крайдунавския парк от 19:30 ч. началото ще постави рок група "Сода акустик", а след изпълненията им ще започне финалната конкурсна част.

Индивидуалните изпълнители са разпределени в пет възрастови групи. И тази година групата 8-12 клас е включена в Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавни и общински училища с постановление на Министерския съвет.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right