Обвиненият в убийство на свой съселянин А.К. е с най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража"

Обвиненият в убийство на свой съселянин А.К. е с най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража"

Регион: Ситово Категория: Крими Публикувано: Прегледи: 1923
Обвиненият в убийство на свой съселянин А.К. е с най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража"

Окръжен съд-Силистра определи мярка за неотклонение "задържане под стража" за непълнолетният обвиняем за умишлено убийство А.К.

На 07 август в тъмната част на денонощието 15-годишният А.К. от село Искра е посетил дома на Д.Х. от същото село. Между двамата е възникнал конфликт, обвиняемият А.К. е нанесъл две прорезни рани в тялото на Д.Х., след което се е отдалечил в неизвестна посока.

Пострадалият Д.Х. е починал в МБАЛ-Силистра няколко часа по-късно.

По отношение на обвиняемия А.К. е предявено обвинение по чл. 115 от Наказателния кодекс-за умишлено убийство. Това е едно от най-тежките престъпления против личността, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години.

В съдебно заседание прокурорът изрази становище, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, а също така да напусне пределите на страната. Заниженият родителски контрол също потвърждава необходимостта от определяне на най-тежката мярка за неотклонение.

Служебният защитник на непълнолетния А.К. заяви, че не са налице основания за задържането под стража, че той е бил провокиран от пострадалия, и че случилото се е защитна реакция на обвиняемия. Изтъкнат бе факта, че той не е затруднил провеждането на процесуалните действия.

Съдът установи, че към настоящият момент са предоставени достатъчно по обем и характер доказателства, обосноваващи предположението, че А.К.е извършил престъплението, за което му е предявено обвинението за умишлено убийство.

Това са: оглед на местопроизшествието, изготвен фотоалбум, показанията на разпитаните множество свидетели и обясненията на обвиняемия А.К.

Много важно е и обстоятелството, че по предварителни данни той не е нанесъл еднократен удар по отношение на пострадалото лице, което на този етап не би могло да се приеме като инцидент, освен това след осъществяване на деянието обвиняемият е направил опит да се укрие.

Окръжен съд, преценявайки доводите, изложени в постановлението на Окръжна прокуратура, становищата на страните в съдебно заседание и приложените по делото доказателства, счете, че са налице предпоставките за вземане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на обвиняемия А.К.

Определението на съда подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд-Варна.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right