Празнична молитва - намаз за Курбан байрам, бе отслужена в село Искра

Празнична молитва - намаз за Курбан байрам, бе отслужена в село Искра

Регион: Ситово Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 1485
Празнична молитва - намаз за Курбан байрам, бе отслужена в село Искра

Курбан байрам празнуват днес мюсюлманите. Той един от най-големите свещени празници, който се свързва със силата на вярата и се прави жертвоприношение на животно като израз на благодарност към Всевишния.

Празникът Курбан Байрам символизира смирението, покаянието, помирението и опрощението. Продължава 4 дни като акцентът е поставен на първия ден, когато мъжете се събират на празнична молитва - Байрам намаз. Тогава се коли и курбанът.

Тази сутрин на стадиона в с.Искра, община Ситово бе проведен Байрам намаз, като се спазиха всички противоепидемични мерки. По-рано към това призова и Главното мюфтийство - молитвите да се провеждат на открито - вън от джамиите или на стадиони, и да се спазва разстояние между вярващите в сафовете.

Над 577 хиляди са българските граждани, които изповядват ислям, сочат данните от последното преброяване през 2011 година.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right