Кметът на Главиница даде старт на мегапроект в Главиница, Стефан Караджа и Зафирово

Кметът на Главиница даде старт на мегапроект в Главиница, Стефан Караджа и Зафирово

Регион: Главиница Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 1528
Кметът на Главиница даде старт на мегапроект в Главиница, Стефан Караджа и Зафирово

На 23 юли 2020 г. в град Главиница и в село Стефан Караджа градоначалникът на общината Неждет Джевдет тържествено откри строителна площадка на обект "Реконструкция и рехабилитация на улична мрежа в град Главиница, село Зафирово и село Стефан Караджа".

Проектът е на стойност над 1 300 000 лв и се осъществява с финансовата подкрепа на ПРСР по подмярка 7.2 на ДФ "Земеделие". Предвижда асфалтиране на улици, полагане на бордюри, както и изграждане на тротоари.

Параметрите на дейностите по проекта са: обща дължина на улиците около 2 000 м; площ за асфалтиране 13 250 кв. м.; площ за изграждане на тротоари 4 600 кв. м; обща дължина на бордюрите около 4000 м.

Улици, подлежащи на ремонт са:

1. В град Главиница: улица "Христо Ботев" - 680 метра; улица "Любчо Баръмов" - 457 метра; улица "Ком" - 62 метра.

2. В село Зафирово: улица "Възраждане" - 395 метра.

3. В село Стефан Караджа: улица "Климент Охридски" - 460 метра.

image

Отркриването на строителната площадка се проведе на знаково за случая място, където граничат обекти и от трите одобрени проекта от ДФ "Земеделие", които се подготвиха и внесоха от Общината на обявения през 2018 г. прием.

Другите два проекта са: - изградената вече спортна площадка в двора на училището и - предстоящия за стартиране ремонт на сградата на детската градина в град Главиница и село Богданци, който възлиза на близо 1 млн. лева.

Последното стана възможно благодарение на това, че през първия си мандат като кмет на Община Главиница Неждет Джевдет успя да погаси наследеното задължение в размер на 3 млн. лв за незавършеното изграждане на спортния комплекс в гр. Главиница.

image

Градоначалникът благодари на екипа си от експерти за положените усилията, на служителите от Общинска администрация, проектанти и всички, които са работили по подготовката на проекта и пожела спорна и безаварийна работа и успешен финал на изпълнителя и надзорите.

Призова жителите на града за търпение по време на изпълнението на строително-монтажните работи.

Срокът за изпълнение на СМР по настоящия договор е 180 дни.

На събитията присъстваха представители на изпълнителя на обекта, на строителения надзор и на авторския надзор, кметове на населени места в общината, Сузан Акиф - зам.-кмет, Иванка Сярова - зам.-кмет, Айсун Кошуджу - директор на дирекция, Ашкън Салим - секретар, Месут Алиш председател на ОбС, общински съветници, Мюмюн Ефраил - директор на ОП, граждани, служители на Общинска администрация гр. Главиница и други.

image

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right