Деца от Дулово уастваха в инициативата „Да вдъхнем живот на отпадъците“

Деца от Дулово уастваха в инициативата „Да вдъхнем живот на отпадъците“

Регион: Дулово Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 360
Деца от Дулово уастваха в инициативата „Да вдъхнем живот на отпадъците“

Лятото е време за игри и забавления за децата, но епидемичната обстановка ограничава провеждането на много дейности.

За това как можем да осмислим свободното време на децата през ваканцията, да научат нови и полезни неща, да спортуват и да се забавляват, разказва Мариана Маринова-председател на НЧ "Бялата лястовица-2018" в град Дулово.

На 22.07.2020 г., се проведе еко инициативата "Да вдъхнем живот на отпадъците", организирана от НЧ "Бялата лястовица - 2018" с партньорското съдействие на СНЦ "Дуросторум-Дръстър-Силистра".

В събитието взеха участие децата от детския лагер "Нещотърсачи", организиран от НЧ "Бялата лястовица - 2018" (20-25.07), както и по-големи младежи, които неведнъж са засвидетелствали своята загриженост за опасността от замърсяване с трудно рециклируеми суровини.

image

Децата участваха в няколко работилници, в които изработваха плетеница от найлонови торбички, тъкаха на картонен стан с отпадъци от хартия, изработваха сувенири и играчки от пластмаса, показаха как се изхвърлят пластмасови бутилки.

Всички участници в събитието се забавляваха с игрите: "Най-бързите картонени крака" - надбягване с кутии за обувки; "Махалото" - събаряне на пластмасови кофички с импровизирано махало; "Ти виждаш, аз чувам" - участниците се напътстваха един друг за "безопасно" преминаване между пластмасови кофички.

Вдъхвайки нов живот на отпадъците, децата заявиха своята загриженост за опазването на околната среда.

Събитието е част от проект "Партньорство за красива и чиста България", част от програмата _Място България на Сдружение "БГ Бъди активен" с подкрепата на Фондация "Кока-Кола".

#ДуросторумДръстърСилистра #БезОтпадъци #ЛесноНаЧисто

image
image

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right