Д-р Богомил Бойчев: Инвестицията в човешкия потенциал е много важна за всяка болница

Д-р Богомил Бойчев: Инвестицията в човешкия потенциал е много важна за всяка болница

Регион: Тутракан Категория: Здраве Публикувано: Прегледи: 2418
Д-р Богомил Бойчев: Инвестицията в човешкия потенциал е много важна за всяка болница

Една полезна новина дойде от Многопрофилната болница за активно лечение в Тутракан. Здравното заведение предлага подкрепа при кандидатстване по няколко медицински специалности за целия период на обучение.

Както навсякъде в страната и тук има дефицит на медицински специалисти, което е съществен повод за предложението.

За това какво трябва да знаят приетите студенти при кандидатстване за тази стипендия, как се готви за предстоящата акредитация здравното заведение, което и сега е база за специализации, разговаряме с неговия управител д-р Богомил БОЙЧЕВ.

- Първо трябва да знаят, че медицинската професия е една изключително оценена и конвертируема професия, приложима навсякъде по света.

Получавайки медицинско образование, независимо на кое ниво, дали е като специалист по здравни грижи или като лекар, един такъв човек може да практикува в целия свят, с минимални приравнявания или актуализации към мястото, на което ще работи.

Така че инвестицията в такъв тип образование е едно от смислените начинания в живота на един човек, който проявява интерес към този тип наука и професия, защото на първо място човек трябва да харесва това, което прави, тъй като медицинската професия изисква значително себеотдаване, емпатия и загриженост за хората.

- В кои специалности осигурявате стипендии?

- Както в цялата страна, така и при нас имаме значим дефицит на специалисти по здравни грижи, медицински сестри и акушерки. И затова първоначално идеята беше да подпомагаме тях основно, като им съдействаме на всички нива - със стипендии, с логистична подкрепа, и във всяка трудност, която изпитват, сме готови да им помогнем.

Но с радост ще откликнем на желанието на бъдещи момчета и момичета, които искат да учат медицина. Ще направим всичко възможно да сме полезни на тях.

- Условията, които поставяте за тази подкрепа?

- Разбира се, очакваме от тях да работят при нас поне за времето, за което ние сме ги подпомагали.

- След преминала акредитация, тутраканската болница е база за обучение по няколко специалности. Готвите ли се за новата акредитация?

- Да, точно така. Ние сме база за обучение по няколко специалности - Рентгенология, Акушерство и Гинекология, Хирургия и Анестезиология и Реанимация.

Според съвременната, актуална промяна на Наредбата за специализация, ние можем да предложим възможност за специализации и по други специалности, чрез договор със съответни болници или университети.

Също така, при нас могат да провеждат стажовете си и основните си курсове специалистите по здравни грижи, специално акушерки и сестри. Така, че да, ние сме акредитирани в момента, имаме много добра оценка за период от 4 години, който изтича в края на тази година.

В момента подготвяме следваща акредитация, за да можем да продължим това, което е започнато преди време. Болницата е изключително осъвременена след реализираните проекти, апаратурата е на ниво, колегите работят добре, посещават различни форуми, чуждестранни включително.

Специализацията при нас, бих казал, че ще е полезна, ползотворна за тези, които изберат нашата болница. Ние, освен това, ще предложим и ще съдействаме на всички, които желаят да получават някаква допълнителна квалификация, защото това е в интерес на всички ни, както за самите работещи, така и за болницата, а също и за нашите пациенти.

Така че възнамеряваме да инвестираме в човешкия потенциал тук, защото той е най-важният за една болница, всичко останало може да бъде набавено сравнително лесно. Изграждането на кадри, създаването на професионалисти и специалисти е много трудно, дълъг и бавен процес, който изисква много време, желание, енергия, инвестиции.

- Д-р Бойчев, тутраканската болница е предпочитана от родилки от цялата страна. Тук се раждат най-много бебета годишно не само в Силистренска област, но и сравнено със съседни области. Каква е ситуацията сега, има ли много родилки и бебета?

- В момента в Родилно отделение няма места. Всичко е запълнено от последния предел. Раждаемостта не е спаднала, за наша радост.

Радвам се, че много хора избират нашата болница за място, където да проплачат децата им за първи път. Надявам се да продължават да го правят.

Ние ще продължаваме да даваме най-доброто от себе си, за да осигуряваме всичко, каквото е необходимо за тях, ще се стараем да подобряваме условията, за да е все по-комфортно, все по-приятно и всички да са все по-доволни.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right