В училище: С маски на входа, разместват междучасията

В училище: С маски на входа, разместват междучасията

Регион: България Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 1908
В училище: С маски на входа, разместват междучасията

Учениците ще влизат с маски в училище, а междучасията могат да са по различно време за отделните класове, за да няма струпване. Това са някои от мерките, които МОН готви за началото на учебната година.

Зам.-министърът на образованието Таня Михайлова отново каза пред бТВ, че учебната година ще започне присъствено. За момента няма еднозначно решение дали ученици и учители ще носят маски. Всеки ще прецени дали да го прави.

Може да се слагат на входа на училището, но по време на изпитване например няма как да се носят, коментира Таня Михайлова.

Възможно е да се направят блок часове, така че учениците да излизат в междучасия в различни периоди. Ще се дезинфекцират класните стаи след всеки час.

Преди началото на учебната година, училищните ръководства трябва да си направят анализ на местата, на които се струпват най-много хора. Това са бюфета, физкултурния салон, класните стаи.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right